Powered by Jasper Roberts - Blog

Matsedel vecka 1

Godmorgon, godmorgon och god fortsättning till er alla!
 
2:a Januari 2018 idag, och åter till vardagen? Ja, för min del är det så i alla fall då de röda dagarna och ledigheten är slut, vilket innebär att det är jobbdag idag. Jag skulle ljuga om jag påstod att jag såg fram emot att jobba just idag... Nej, jag hade gärna haft ledigt en vecka till faktiskt, ledighet kan man aldrig få för mycket av, speciellt inte denna årstiden. Ja, som vi alla vet vid detta laget är jag ju inget fan av vintern och hade helst gått i ide till våren gör sig tillkänna, men det är svårt när man måste ta sig till jobbet. Nej, det är så klart inte lika hemskt som jag kanskefår det att låta just nu, men just i detta nu känns det så eftersom jag verkligen helst hade varit hemma denna veckan med. Nåja.
 
Hur har ni andra det där ute? Åter till verkligheten för många fler än mig just idag misstänker jag. 
Nu när jul och nyår är över så är det vardag as usual för de flesta av oss. Januari månad brukar vara ganska lugnt för mig, och än så länge har jag inga större utsvävningar inplanerade i min almanacka, men tur är väl det eftersom februari sedan är årets mest hektiska månad i denna familjen. Februari är nämligen kantad av födelsedagar och kalasade för mig och min familj, då halva min släkt fyller år, och även båda mina barn och min bästa vän. Ja, det är som sagt tur att amn hinner ladda i januari, haha! 
 
Idag är det ju tisdag, och däremed egentligen inte alls matsedelsdag, men med tanke på att gårdagen var Nyårsdagen och således röd, så tänker jag att det kan passa med en matsedel så här en tisdag, lagom till vardagens återkomst. Så, här kommer den, 2018 års första matsedel. Smaklig spis. 
 

Matsedel vecka 1

 
Internationella PIzzadegen - Tonfiskpizza med färska tomater och rödlökIdag är det ju första dagen på det nya året, och det är ju vida känt att 1 januari även är känt i matkretsar som Internationella Pizzadagen! Ja, idag äter man mest pizza på hela året i vårt avlånga land. Här en pizza med billiga ingredienser som man oftast har hemma, ketchup i botten och tonfisk och färska tomater på. En värdig Nyårsdagspizza helt klart.
 
Tisdag - Spättarulader i dill- och gräddsåsVeckans tisdagsfisk blir en barnsligt lättlagad rätt där fisken tillagas tillsammans med såsen i ugnen, för att sedan kunna stå på bordet inom loppet är av ynka lite halvtimme. Enjoy!
 
Onsdag - Kycklingpasta med soltorkade tomaterDetta här mina vänner, detta blir en förträfflig lillörsdagsiddag vill jag lova! Det här är en av de allra godaste pastasåser ni bara kan tänka er förstår ni. En riktigt krämig sås med smak av soltorkade tomater och färsk spenat - ett recept ni absolut inte får missa att spara i era receptgömmor helt enkelt! En av mina personliga favoriträtter!
 
Torsdag - Krämig svampsoppa: En soppa med smaker från våra svenska höstskogar, och tycker man om svamp då är detta definitivt en soppa man bara måste testa. Man kan servera den som förrätt till en tre-rätters middag, men den passar minst lika bra att äta till huvudrätt vilken dag i veckan som helst. Krämig och helt fantastiskt god verkligen. 
 
Fredag - Stekt torsk med saffranssky: Ett riktigt välsmakade och gyllengult fisktips! Ja, man kan absolut äta fisk för att fira in helgen istället för de, hos så många, sedvanliga fredagstacosen. Jo, med en gyllengul saffranssky förgyller denna rätten vilken middagstallrik som helst, vilken dag som helst.
 
Lördag - Tex-mexfylld pannkaksrulleDet här är mina barns favoritmiddag i alla lägen, de tar gärna om mer än en gång och de länsar tallrikarna fullständigt! En enkel pannkaksrulle, eller "tjockpannkaka" som barnen kallar det. Vi äter det ganska ofta här hemma, men med olika typer av fyllningar i. Denna är med tacokryddad färs och serveras med salsa och gräddfil för det där lilla extra! Lördagsmys i en rulle minsann. 
 
Söndag - Baconlindad kotlettradVad sägs om att bjuda på en riktigt klassisk söndagsmiddag idag? Kött, potatis och sås! Ja, mer klassiskt än så kan det väl knappast bli, och fantastiskt gott är det! Vi vet ju alla vid detta laget att all mat blir bättre i sällskap av bacon, så därför kör vi baconlindad söndagsmiddag idag. Ja, saftigt kött med smak av örter som omges av salt bacon.... Det vattnas i munnen bara jag tänker på det! 
 
Veckans söta - Kokosdrömmar: Spröda och försvinnande goda är dessa lättbakade, klassiska småkakor med en liten kokostwist. Ja, barnen älskar dem, och vi vuxna med. De tar slut i ett litet nafs, och bättre betyg än så kan man ju knappast få! Dessa måste ni helt enkelt provabaka i alla fall en gång!