Powered by Jasper Roberts - Blog

Tacopasta

Hej och godmorgon fredag!
 
Jajjamen, fredagen är kommen och det är vi alla glada för, i alla fall i vår familj! Vi är alla ganska trötta efter den första veckan tillbaka på jobb och fritids efter nästan två veckors julledighet. Det är helt galet hur snabbt man kommer ifrån att stiga upp på morgonen och ge sig av egentligen. Så ja, fredag, du är varmt välkommen!
Jag skulle egentligen faktiskt varit ledig idag, men jag ska göra ett gästspel på mitt gamla jobb idag istället. De behöve folk och jag fanns tillgänglig, så idag ska jag hoppa in, och det ska bli jätteroligt faktiskt. Jag ser fram emot att träffa några av mina förra kollegor, som jag i ärlighetens namn saknar väldigt mycket, i alla fall vissa speciellt mycket.
 
Denna dagen har dock börjat med ett tandläkarbesök faktiskt. Nej, inte för mig, även om jag egentligen skulle behöva gå jag också... Tandläkarskräcken i mig har dock ett alldeles för hårt grepp om mig, så, nej, det var inte för mig. Jag var med min dotter hos tandläkaren. Hon har djupa kindtänder, så nu har de fyllt dem med någon prvisorisk "plast" för att förebygga att hon ska få hål i dem, vilket tydligen är väldigt lätt när de är djupa. Så nu är det gjort, och hon var jätteduktig även om hon var nervös innan, så klart. Min stora tjej som redan gått en termin i förskoleklass... Var tar tiden vägen??
 
Nåväl, efter gästspelet på gamla jobbet ska jag inom affären och handla lite mat tänkte jag, men sedan ska jag officiellt ta helg för hela slanten! Denna helgen är tom i almanackan så det kommer bli en riktig slapparhelg vill jag lova, och ni kan tro att jag ser fram emot det! 
Mat ska vi ju dock givetvis både laga och äta i vanlig ordning. Jag lovade ju en billiga maträtter hela denna månaden, eftersom januari är vida känt som årets fattigaste månad, så här idag kommer ett. Pasta är väldigt billig mat, som dessutom är snabblagad, och som de flesta tycker om, stora som små. Tacos är ju dessutom en annan sådan rätt som är både snabblagad och som de flesta tycker om, så varför inte kombinera de två? Måste man äta tacos i tortillabröd eller i majsskal? Nej, givetvis inte! Prova istället denna tacopastarätten ikväll vetja. Den är både god, billig, snabblagad och i allra högsta grad barnvänlig (såväl som vuxenvänlig). Vad mer kan kan begära?
 
En riktigt trevlig helg till er alla! 
 

Tacopasta

 
4 portioner
 
 • 400 gram nötfärs
 • 1 påse tacokrydda
 • 3 dl matlagningsgrädde
 • ca 0,5 gurka
 • ca 2 dl riven ost
 • 300 gram pasta
 
 1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
 2. Bryn färsen tills den blir "grynig" och får färg.
 3. Rör ner tacokryddan och häll över grädden.
 4. Koka upp och låt puttra samma ica 5 minuter.
 5. Sär gurkan i tärningar.
 6. Rör samman pasta, tacofärs och gurka.
 7. Toppa med riven ost.
 
Servera gärna tillsammans med ytterligare grönsaker vid sidan om efter smak och tycke.