Powered by Jasper Roberts - Blog

Het limegurka

Godmorgon!
 
Valborg idag! Ska ni gå på något majbål, eller har ni andra traditioner på just Valborg kanske? Berätta gärna! :-)
 
Själv ska jag jobba, så detta året blir det inget firande för mig vilket faktiskt känns lite tråkigt. Vi brukar annars alltid åka till min sambos farföräldrar som har en stor gård, och där samlas resten av hans släkt också. De har ett stort majbål, och vi grillar ute på fältet och sen njuter vi av maten på filtar på ängen framför brasan. Barnen kan springa fritt då det knappt finns en granne eller väg så långt ögat kan nå och vi brukar ha en liten godisjakt för dem i skogen så de springer runt bland träden och letar. Ja, det är riktigt mysigt verkligen så det är synd att det inte blir av idag.
 
Valborg brukar ju oftast innebära starten på grillsäsongen på riktigt, och har ni inte premiärgrillat än i år, så kanske det blir ikväll? I så fall kommer här ett tips på ett jättegott och enkelt tillbehör till grillbuffén. En gurksalsa med en frisk och fräsch smak som passar ypperligt till grillat, oavsett om man grillar kött, kyckling eller korv. Prova gärna även att ha min supergoda örtaioli som tillbehör tillsammans med köttet och gurkan: MUMS!
 

Het limegurka

 
4-6 portioner
 
  • 1 gurka
  • 1 tsk chiliflingor (alt. färsk hackad chili)
  • 2 msk pressad lime
  • 0,5 tsk socker
  • 0,5 tsk salt
 
  1. Finhacka gurkan och lägg i en skål. Blanda samman med chiliflingorna.
  2. Blanda samman lime, socker och salt och häll det över gurkan. Rör om.
  3. Låt stå kallt i minst 15 minuter innan servering.
 
Supergott verkligen. Tycker man om riktigt stark mat så tar man lite mer chili helt enkelt.
 
I söndags grillade vi kotletter och då gjorde jag gurkan till. Jag serverade den sen till kotletterna tillsammans med rödvinssås och kokt blomkål till mig (de andra åt ris till). Supergott med en fräsch sommarkänsla över smaken!
 
 
Hoppas nu att ni får en riktigt trevlig Valborg allihopa.
Äntligen är grillsäsongen här, på riktigt! :-D
 
 

Visa fler inlägg