Powered by Jasper Roberts - Blog

Mimosasallad med kallskuren kassler

Hej och välkommen lördag!
 
Ja, nu är det ju helg på riktigt, eller hur! Det är inte bara helg, utan det är dessutom sista sommardagen för i år... Imorgon är det ju september redan nämligen, hur det nu gick till?!? Sommar går alltid alldeles för snabbt om man frågar mig, men det är inget man kan göra något åt så det är bara att hänga med och gilla läget.
 
Idag är det jobbdag för mig igen, hela långa dagen faktiskt - jag har bara rast just nu, men det gör inget för jag är i köket idag. Köket är ju mitt favorittillhåll på jobbet och jag tycker ju att det är roligare att baka och laga mat ju fler personer som ska äta det. Idag blir det lax till lunch och ikväll ska jag göra Korv Stroganoff till middag till oss alla så det ska jag sätta igång med så smått när min rast är slut. Ja, och så ska jag så klart baka lite också, vi måste ju ha eftermiddagsfika, eller hur! Jag har dock inte riktigt bestämt mig för vad jag ska baka ännu, jag får se vad det blir efter jag gått igenom skafferi och kylskåp...
 
Förra helgen när jag jobbade i köket fixade jag iordning en mimosasallad till middag, och till den hade jag kallskuren kassler. God och enkel mat som går snabbt att fixa. Det passar lika bra en stressig vardagskväll, som en lugn helgkväll, så prova vet jag!
 

Mimosasallad

 
4 portioner
 
 • 2 dl creme fraiche eller kesella
 • 1 dl lättmajonnäs
 • 2 hårdkokta ägg
 • 2 tomater
 • 2 små gröna, syrliga äpplen
 • 3 skivor färsk ananas
 • 1 apelsin
 • 50 gram gröna vindruvor
 • salt och peppar
 
 1. Skriva ananas, äpple, apelsin och tomater i tärningar. Halvera vindruvorna och finhacka äggen. 
 2. Blanda samman creme fraiche eller kesella med majonnäsen. Rör sedan ner frukt, tomater och ägg. 
 3. Smaka av med salt och peppar.
 
Låt gärna mimosasalladen stå och dra sig en stund innan servering. 
Servera gexempelvis tillsammans med lite kallskuren kassler. Passar bra ihop med alla sorts kallskuret kött, eller kallskuren kyckling.
 
 
Tips!
Vill du göra en mer traditionell mimosasallad? Lägg då i gröna ärtor och riv ner rotselleri i salladen. I en traditionell mimosa använder man dessutom vispad grädde tillsammans med majonnäs istället för creme fraiche eller kesella. 
 
 

Visa fler inlägg