Powered by Jasper Roberts - Blog

Banan- och chokladcheesecake

Idag är det ju Påskdagen, och många kanske äter påskmiddag även idag? Om inget annat så kanske det äts rester från gårdagen? Vi åt ju påskmat igår och det räcker gott och väl för min del. Det blev en del mat över även här, men det får sambon ha i sin matlåda i veckan istället.
 
Vare sig ni äter påskmat eller inte idag kommer här ett gott och lite nyttigare efterrättstips i alla fall. Jag bakade denna cheesecaken igår och vi hade den som avslutning på vår påskbuffé. Den underbart söta påskkycklingen som vaktar bredvid kakan har min son gjort på förskolan.
Cheesecaken är sockerfri om man bortser från dekorationerna, men de åt jag inte av ändå. Jag åt min lilla bit tillsammans med lite vaniljkesella, vilket passar jättebra till om man vill ha ett alternativ till grädde eller glass.
 

Banan- och chokladcheesecake

 
 • 10 digestivekex
 • 75 gram smör
 • 3 mogna bananer
 • 2 msk kakao
 • ca 1,5 tsk flytande Hermesetas
 • 3 ägg
 • 250 gram naturell kvarg/kesella
 
 1. Hacka samman kex och smör i en matberedare. Tryck ut det i en springform på ca 23 cm i diameter.
 2. Vispa samman bananer, kakao, ägg och kesella till en slät smet. Söta med Hermesetas efter smak.
 3. Bred ut smeten i formen.
 4. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 50-60 minuter.
 
Låt kakan svalna och ställ sedan in den i kylen. Den är godast att servera väl kyld tycker jag, men det där är så klart en smaksak. Dekorera med något för tillfället passande och servera gärna med vaniljkesella, lite grädde eller glass. Den är ganska mäktig så jag skulle vilja säga att den räcker till 10-12 personer som efterätt.
 
 
 
Sötningsmedel kan man debattera i oändlighet, men jag säger att det är upp till var och en huruvida man vill använda det eller inte. Jag använder det ibland, eller ersätter jag socker med flytande honung. Det beror helt och hållet på vad jag ska baka.
När jag använder sötningsmedel istället för socker eller honung så använder jag alltid flytande Hermesetas. Jag tycker att smaken är helt ok som ersättning och den är dessutom smidig och lättdoserad.
 
 
 
Nu ska jag gå och ta upp fisk ur frysen för idag tänkte jag göra fisk i kokossås. Mums!
 
Jag önskar er en fortsatt trevlig påskhelg! På återseende.
 
 

Visa fler inlägg