Powered by Jasper Roberts - Blog

Pannkaksmuffins

Godmorgon, godmorgon... Fåglarna sjunga glatt...
 
Eller? Jo, visst finns det fortfarande fåglar ute, men just nu tycker man mest att man tänker på löven och hur de skiftar. De börjar bli gula och röda så smått nu här i krokarna så ja, sommaren är helt klart över på ett tag nu. Jag tycker att hösten är väldigt mysig (det är bara det som följer efter hösten som jag inte tycker om), och kryper gärna ner under en filt i soffan, eller tar en promenad i den friska luften. 
 
Vad tycker ni om hösten?
 
Söndag idag redan och snart ny vecka att ta tag i igen... Ja, jag väljer att inte tänka på nästa veckan så mycket än så länge. Först gäller det att njuta i fulla drag av denna lediga höstsöndag! Alldeles strax ska jag duka fram en riktig brakfrukost till min lilla familj, precis som sig bör när det är helg. Sen blir det kanske en liten förmiddagsutflykt runt omrkring kvarteret - min son vill ut och cykla säger han, så ja, då får det bli så!
 
Innan vi sätter oss ner vid frukostbordet eller ger oss ut i höstvädret tå vill jag tipsa er om ypperligt goda som mumsbitar - pannkaksmuffins! Det bästa med dessa är att de funkar precis lika bra till lunch som de gör till middag, och, som de gör till efterrätt! Servera dem tillsammans med lätt vispad grädde och lite sylt och du har en fantastiskt god efterrätt i portionsstorlek! 
 

Pannkaksmuffins

 
12 muffins
 
  • 4 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm vaniljpulver
  • 0,5 tsk salt
 

  1. Smörj en muffinsplåt.
  2. Vispa samman alla ingredienserna till smeten och fördela den jämt i muffinsplåten.
  3. Grädda på 225 grader i ca 15-20 minuter.
 
Servera tillsammans med sylt och lätt vispad grädde för lite extra helglyx!
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook

#1 - - Linda:

Jag gillar hösten om den inte är för kall. Vintern däremot hatar jag