Powered by Jasper Roberts - Blog

Alla Hjärtans Dag-meny 2015

Godmorgon alla fina!

Idag är det Alla Hjärtans Dag igen! Ja, det är en komersiell högtid, men jag tycker att det är en mysig högtid i alla fall. Självklart ska man uppskatta och ta vara på sina respektive alla dagar om året, men varför inte visa lite extra uppskattning en dag som Alla Hjärtans Dag. 
 
Brukar ni fira Alla Hjärtans Dag? Har ni några speciella traditioner ni kanske vill dela med er av? Gör gärna det i kommentarsfältet!
 
Här hemma är det inte bara Alla Hjärtans Dag den 14/2, utan det är också vår dotters födelsedag! I år för fyra år sedan kom hon till världen på just denna dag av alla dagar och hon är sannerligen ett litet hjärtebarn! Eftersom det är just hennes födelsedag så firar vi framför allt henne på den dagen sen hon föddes, men vi brukar ändå ha lite extra mys med tre-rätters och gärna hjärt-tema på någon av rätterna. 
 
Vill ni kanske också ställa till med tre-sätters tillsammans med era respektive för att fira dagen, eller är ni kanske helt enkelt bara sugna på lite rosa fika? Vill ni kanske ha lite inspiration och idéer inför den romantiska middagen? Ja, men då kommer här lite till er! <3
 

Alla Hjärtans Dag 2015

 
 
Förrätt - Färskostfyllda smördegshjärtanFörsta rätten på middagsbordet sätter ju ribban för hela middagen och man bör ju nästan fira Alla Hjärtans Dag med ett överflöd av just hjärtan, eller vad säger ni? Ja, jag tänkte väl det! Därför föreslår jag att inleda middagen med ett färskostfyllt frasigt smördegshjärta till dig och din älskade.
 
Huvudrätt - Hjärtlig filé i färsk tomatsåsStekt fläskfilé som dränks i en sås gjord på färska tomater och färsk basilika! Ljuvligt gott vill jag lova, och en rätt ni bara inte får missa en dag som denna. Det är den perfekta huvudrätten att njuta av tillsammans med era kära! Piffa till den lite extra och skär filébitarna hjärtformade!
 
Efterrätt - JordgubbsmousseDesserternas dessert när det kommer till rosa, fluffigt och hjärtligt! Det är helt enkelt den perfekta avslutningen på vilken kärleksfull middag som helst, och jag lovar att med denna som sista rätt kommer ingen gå besviken från bordet! 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook

 
#1 - - Carin:

Vill önska dig en jätte fin Alla Hjärtans Dag.
Tusen Tack för en fin blogg som är ett glädje att läsa varje dag.❤️
Grattis till din lilla/stora tjej på sin 4årsdag🎀
Lika gammal som min son.
Ha en fin dag.Kram

Svar: Hej Carin och tack så hemskt mycket! :-D Jag blir så himla glad ska du veta! Hoppas du haft en riktigt fin helg. Kram
Jessica Fransson