Powered by Jasper Roberts - Blog

Vit chokladpannacotta med passionsfrukt

God förmiddag denna sista dag i januari månad! 
 
Idag ska vi på 18-års kalas! Min fina, älskade kusin och tillika guddotter, Michaela, fyller år idag. Hela 18 år! Ja, jisses... Nu kommer jag låta lastgammal, men jag minns fortfarande hurs hon kröp upp i mitt knä med sitt leende, lockiga hår och runda kinder när hon var 2 år gammal. Ja, kusin "Jejje" var alltid en favorit för henne när hon var liten och nog kramas hon fortfarande gärna så jag tror nog hon tycker om mig än. Ja, 18 år var det ja... Jag som inte ens är gammal?! 
Hur som helst - kalas: god mat, fika, kaffe och tårta och träffa hela stora tjocka släkten! Precis sånt som jag fullkomligt älskar! Det kommer bli en riktigt härlig lördag med andra ord.
 
Hur ska ni spendera er lediga dag? Kanske är ni också sugna på något gott idag? Varför inte bjuda hem lite vänner och ha en trevlig lördagskväll tillsammans - äta gott och umgås. Passa på att fira helgen med en liten söt efterrätt kanske? Ja, det är ju inte så ofta man serverar efterätt numera, om det inte är en högtid av något slag, men någon gång så där ibland tycker jag gott att man kan lyxa till det med lite extra mys.
Här en en riktigt enkel liten goding, ja, alltså enkel att göra men allt annat än enkel i smaken! Min goda vän Maria bjöd på denna pannacottan när vi var där på Nyårsafton och ja, den är gudomligt god verkligen! Den söta chokladen gifter sig i perfekt kontrast med den något syrliga passionsfrukten - ni måste testa! 
 

Vit chokladpannacotta med passionsfrukt


4 portioner
 
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 90 gram vit choklad
  • 2 passionsfrukter
 
  1. Häll grädde och socker i en kastrull och rör om. 
  2. Bryt ner chokladen och koka upp under omrörning.
  3. Låt koka i endast 30 sekunder (OBS!)
  4. Häll upp pannacottan i glas eller portionsformar.
  5. Ställ i kylskåp i minst tre timmar innan servering. 
  6. Gröp ur passionsfrukten och fördela ut den på toppen av pannacottan. 
 
Tips!
Tycker man inte om passionsfrukt kan man med fördel servera tillsammans med exempelvis hallon eller blåbär istället.
 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook

Visa fler inlägg