Powered by Jasper Roberts - Blog

Tandoorilax

Godmorgon från ett soldränkt Skåne!

Hoppas ni alla fick en riktigt bra start på den nya veckan igår? 
Min måndag bestod av 18-års kalas på min hemort där vi gjorde ett snabbesök för att fira min kusin Angelica. Det bjöds på god kycklingsallad och vitlöksbröd som barnen nästan andades in så gott de tyckte det var! Dessutom bjöds det på färska jordgubbar och glass till efterrätt vilket ju så klart minst sagt gick hem det med! Finns det något godare än färska jordgubbar denna årstiden?!? Nej, knappast! 
Jag och barnen sa dessutom hejdå till sambon som körde hem för ännu en arbetsvecka innan även han får ta semester. Vi stannar dock hos svågern och kusinerna här i Skåne i några dagar till! Det gäller att passa på med tanke på att det är 20 mil emellan oss och vi tyvärr inte kan ses oftare... Tråkigt, men sant. 
Hursomhelst, idag har de lovat strålande sol hela dagen så nu håller vi alla tummar vi kan att de faktiskt har rätt! Vi har nämligen planerat en dag på stranden med barnen och Jenny stod och stekte ett stort gäng pannkakor igår kväll som vi tar med oss. Pannkakslunch på stranden låter inte fy skam va? Nej, precis! 

Ni andra då? Vad har ni för middagsplaner idag? Det är ju trots allt tisdag, så ett litet fisktips kanske kunde vara på sin plats!? 
Enklare än så här kan det faktiskt knappast bli, och det visar att man med väldigt enkla medel faktiskt kan åstadkomma en riktig festmåltid på tallriken! För det här mina vänner, det här är en middag värdig middagsgäster minst sagt! 
 

Tandoorilax 


4 portioner
 
  • 500 gram laxfilé
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk tandoorikrydda
 
  1. Blanda samman yoghurt med tandoorikrydda.
  2. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form och bred ut kryddyoghurten över filéerna.
  3. Tillaga i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
 
Servera tillsammans med kokt ris, färska grönsaker och gärna en extra klick matlagningsyoghurt. 
 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook

Visa fler inlägg