Powered by Jasper Roberts - Blog

Deviled eggs - Djälvulsägg

Hej allesammans!
 
Har ni tänkt på att det är sista mars idag? Den första av vårmånaderna är redan över och imorgon får vi minsann redan "lura dig vart jag vill". Jisses, vad tiden går snabbt ibland! Jag har exempelvis redan jobbat på mitt nya jobb i två månader, och det känns som jag började igår, typ. Mars har gått ofantligt snabbt helt enkelt. Dock är det skönt när det går snabbt vid denna tiden tycker jag eftersom det innebär att det snabbt blir sommar.
 
Idag är jag ledig från jobbet så jag och barnen har en hemma-dag. De ville egentligen åkt och hälsat på sin mormor idag, men jag ville verkligen bara vara hemma och ta det lugnt. Jag ska jobba en hel del i veckan och sen är det påskhelg då vi ska vara iväg, så idag var min enda chans till en bara-vara-hemma-och-slappa-dag. Så den chansen tog jag, det får bli besök hos mormor en annan dag. 
 
Vad har vi då gjort på vår slappa-dag? Ja, slappat så klart. ;-) Vi satt i pyjamas långt in på förmiddagen och sen har det blivit en del filmtittande och soffhäng minsann. Jag gjorde en majssoppa med räkor till oss till lunch (recept kommer), och nu har vi ganska nyligen ätit ägg till mellanmål.
Ägg måste vara det ultimata frukost- och mellanmålsproteinet!? Det är minst sagt lättlagat, gott och framför allt mättande! Det kan ju dock kanske bli lite smått tråkigt att "bara" äta kokta ägg hela tiden, så som vanligt tycker ju jag att man kan variera sig lite. Så, hur piffar man upp ett vanligt kokt ägg då? Jo, genom att exempelvis göra Djälvulsägg av dem! 
Djälvulsägg - Deviled Eggs - åt jag första gången när jag bodde i New York, där de är vanligast förekommande på fester, som plock- och mingelmat, eller vid högtider såsom jul och påsk! Eftersom det är påsk om bara några dagar , och det dessutom är påsktema på bloggen just nu, är det ju med andra ord ett perfekt tillfälle att prova dessa små djävular, om ni inte gjort det innan!  
  

Deviled eggs

 

6-12 personer
 
 • 6 ägg
 • 3 msk majonnäs
 • 1 tsk senap
 • 1 tsk vitvinsvinäger
 • salt och svartpeppar
 • Paprikapulver 
 
 1. Koka äggen i ca 6 minuter.
 2. Skölj i kallvatten och skala försiktigt av skalet.
 3. Gröp försiktigt ut ägggulorna och lägg i en skål. Ställ de urgröpta vitorna på ett fat. 
 4. Mosa äggulorna och blanda samman med majonnäs, vinäger och senap.
 5. Smaka av äggulorna med salt och peppar.
 6. Klicka ut ägguleröran i äggvitorna.
 7. Strö över paprikapulver vid servering.
 
Tips!
Vill du ha lite extra sting och hetta i dina djävulsägg? Byt ut paprikapulvret mot cayennepeppar


Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook


Visa fler inlägg