Powered by Jasper Roberts - Blog

Enchiladas med kyckling

Hej lillördag!

Hur har starten på veckan blivit? Min har bestått av jobb för hela slaten, men idag är jag ledig och tänkte därför göra lillördag fullt ut. Ja, alldeles strax bär det av till bussen för en liten resa till Växjö City där jag ska träffa kollegor på lunch på Rosegarden Neo Asian, vilket jag ser fram emot väldigt mycket. De har väldigt god buffé på Rosegarden, och som dessutom innehåller sushi, vilket jag älskar men äter alldeles för sällan, i alla fall mot vad jag skulle vilja. 

En lunch senare så blir det shopping och kaffedejt på Espresso House. Kaffe är aldrig fel mina vänner, och speciellt inte i stan tillsammans med trevligt sällskap och en massa snack - bara sitta, ta det lugnt, se alla andra rusa förbi en och ja, liksom bara vara. Det är kvalitetstid i min bok i alla fall. Sen älskar jag ju dock livet och rörelsen omkring mig och trivs faktiskt bäst mitt ibland folkvimlet, om än dock sittandes med en kopp kaffe i handen... Kvalitetstid som sagt.

En lunch och en kaffedejt senare så är det dags för After Work med kollegorna ikväll. Vi har haft onsdags-aw större delen av sommaren, men jag har inte kunnat vara med på hela sommaren av den ena eller andra anledningen, men ikväll ska det minsann bli av! Så, The Bishops Arms kväll mina vänner, kanske ses vi där?

Först och främst ska jag dock ta mig till bussen... Det här med att åka kollektivtrafik är något jag ska erkänna att jag gör extremt sällan verkligen. Jag kör bil mer eller mindre överallt, och älskar att köra bil, alltid gjort. Om inget annat för friheten att man själv kan välja när man vill komma/gå istället för att behöva gå efter klockan och en tidtabell. Hursom helst, de gånger jag väl ska åka buss så blir jag nästan lite nervös, just för det här med klockan och oron över att eventuellt missa avgångar osv... Nåja, hörlurarna ska packas ner i handväskan och sen ska jag nog hamna rätt trots allt, haha!

Här och nu, innan något annat ska det dock bli mexikansk lillördagsmiddag på bloggen i form av enchiladas. Enchiladas fyllda med kryddig kyckling som serveras med len och svalkande gräddfil och en hel hög med underbart färgglad sallad vid sidan om. Fantastiskt gott verkligen, för både stora och små, och det bästa är att det varken är tidskrävade eller komplicerat att tillaga, speciellt inte om man använder en färdig kryddmix från butikshyllan. Trevlig onsdag nu allesammans!  

 

Enchiladas med kyckling

 
4 portioner
 • 500 gram kycklingfilé
 • 1 påse Enchilada Spice Mix
 • 500 gram krossade tomater
 • ca 3 dl riven ost
 • 8 små torillabröd
 
 1. Skär kycklingen i små tärningar och bryn den i en stekpanna.
 2. Häll över hälften av de krossade tomaterna.
 3. Rör ner kryddmixen och hälften av den rivna osten. 
 4. Koka upp och låt puttra samman några minuter, tills kycklingen är genomstekt.
 5. Fördela kycklingen på tortillabröden.
 6. Rulla ihop torillabröden och lägg dem med skarven nedåt i en ugnssäker form.
 7. Häll resten av de krossade tomaterna över rullarna.
 8. Toppa med resten av den rivna osten.
 9. Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter, tills osten smält och fått fin färg.
 
Servera tillsammans med en fräsch, krispig sallad och en klick gräddfil.
 
 
Visa fler inlägg