Powered by Jasper Roberts - Blog

Hemmagjord blåbärsglass med flamberade kaneläpplen

Välkommen fredag!
 
Fredag igen ja, och nu kan vi nog börja officiellt börja räkna ner till 2018 tror jag minsann... Nej, nu är det inte länge kvar innan det nya året tar sin start med allt vad det kommer innebära. Exakt vad vet vi aldrig i förväg, men vi hoppas så klart alltid på det bästa! 
 
Igår var jag i stan och klippte mig på LYX VXO för första gången, och ja, jag blev nöjd. Jag klipper mig inte alls särskilt ofta, och jag sällan tyckt om att göra det eftersom jag sällan blir nöjd med resultatet. Jag har långt, tjock, lockigt hår som är ganska bångstyrigt (i alla fall i mina ögon), och det är svårt att liksom få till någon frisyr egentligen tråkigt nog. Jag tycker dock om min lejonman, och är glad att jag denna gången gick ifrån frisören nöjd med hur det blev. Är ni nyfikna får ni kika in mina Instagram Stories.
Jag hann också med en shoppingrunda igår, både mat, julklappar och nyårsdekorationer. På söndag vankas det nyårsmiddag här i mitt hus, och idag väntar vi på gäster i form av sambons släkt. De kommer upp för lite julfirande och umgänge. Jag ska bjuda på lamm, och barnen ska leka och byta klappar med varandra. Det kommer bli mys utan tvekan, och en bra start på årets sista helg.
 
Innan dess ska jag dock så klart även denna dag bjuda på lite nyårsmat här på bloggen, och idag har vi kommit till desserten! Älskade dessert! Ja, jag är en sucker för desserter verkligen, ja, allt sött egentligen om jag ska vara helt ärlig. Det är så gott att få avsluta en riktigt god måltid med en riktigt ljuvlig dessert. Idag tänkte jag tipsa er om en väldig enkel dessert som man till störst del kan förbereda dagen innan, och sådant gillat vi ju, så vi slipper stressa in i det sista, eller hur? Hemmagjord glass serverad med flamberade kaneläpplen. Ja, det är lika gott som det låter! Den hemmagjorda glassen är busenkel att slänga ihop, och äpplena är inte svårare de heller. Är man lite rädd för flamberingen så kan man hoppa över den, och bara steka äpplena, men för den lite äventyrligare desserttillverkaren så lovar jag att flamberingen är pricken över i!  
 

Hemmagjord blåbärsglass med flamberade kaneläpplen

 
4 portioner
 
Blåbärsglass:
 • 250 gram blåbär
 • 1 burk kondenserad mjölk
 • 3 dl vispgrädde 
 
 1. Vispa samman grädden och den kondenserade mjölken till en fluffig grädde.
 2. Rör ner blåbären i grädden.
 3. Häll över gräddglassen i en frystålig burk och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
 4. OBS! Ta fram glassen ur frysen ca 15-20 minuter innan den ska serveras.

Flamberade Kaneläpplen:
 • 4 röda äpplen
 • 1 msk kanel
 • 1 msk socker
 • 4 cl calvados
 
 1. Skala äpplena och skär den i ganska tunna klyftor.
 2. Blanda äppelklyftona med kanel och socker.
 3. Stek äpplen på hög värme i en stekpanna, tills de får färg.
 4. Slå över clavadosen, ta bort pannan från fläkten och tänd på. 
 5. Låt elden brinna ut och servera sedan genast. 

Servera äpplen tillsammans med ett par skopor blåbärsglass. 
 
 
Visa fler inlägg