Powered by Jasper Roberts - Blog

Internationella Pannkaksdagen, på fem olika sätt

 

 
 Hoppas ni alla haft en riktigt bra helg så ni är utvilade och redo att ta er an en ny vecka!? Det bästa med denna veckan är givetvis att vi på onsdag får vända blad i våra almanackor till mars månad! Ja, den första av vårmånaderna är runt hörnet äntligen och snart är solen, värmen och fågelkvittret här för att stanna ännu en gång. Det är lika underbart varje år om ni frågar mig! 
 
Det finns ju även en del annat att se fram emot i veckan, i matväg. Har ni tänkt på det här med olika temadagar för mat? Ja, det kan tyckas finnas en för alla dess sorter idag, och tycka vad man vill, men jag kan personligen tycka att det är lite roligt faktiskt. Denna veckan till exempel så är det ju fettisdag på tisdag, vilket innebär den officiella semeldagen för hela vårt avlånga land! Jag ska minsann äta mig en semla dagen till ära, och ja, det blir årets första! Nej, inget fusk här inte.
Ja, semlor på fettisdagen är ju allmän kännedom tror jag, men visste ni att semmeldagen delar dag med en annan maträtt? Inte? Vilken undrar ni? Jo, pannkakan! Ja, Internationella Pannkaksdagen och Fettisdagen delar faktiskt dag, detta eftersom man i England firar just fettisdagen med pannkakor istället för semlor. Så, på tisdag får ni se till att lämna lite plats till pannkana också, vid sidan om semlan.
 
Det finns ju en hel uppsjö av olika sätt att äta pannkakor, men jag skulle vilja tipsa om fem olika måsten för pannkaksälskaren just denna pannkaksdag.
 
 
Amerikanska äppelpannkakor med kanel är en av mina personliga favoritpannkakor och de går hem i alla lägen. Frukost, lunch, mellanmål eller middag, you name it, det är bara att hugga in på dessa gyllengula härligheter. Servera gärna med en klick äppelmos och lite ringlad flytande honung över, för den där extra lilla pricken över i! En favorit för både stora och små vilken timme på dygnet som helst. 
 
 
 
När vi ändå är inne på amerikanska pannkakor så måste ni kolla in dessa Amerikanska pannkakor med vaniljyoghurt hos Cake by Mary. Fluffiga och härligt söta med vaniljyoghurt i smeten passar de lika bra till brunch som till dessert. Servera gärna med lite färska blåbär och extra florsocker på toppen och de är lika goda att äta som de är att se på. 
 
 
Vill ni passa på att testa en lite nyttigare pannkaka under dagen så måste ni testa Bananpannkaka i ugn av Cookies and Sweets. I denna härliga skapelse så hittar ni massor med banan och till störst del mandelmjöl som ger en extra söt smak på pannkakan. Simona själv föreslår att man servera den med en skopa glass och lönnsirap, så hur nyttigt det blir i slutändan vet i katten, men vad gör det om hundra år?
 
 
 
När man är sugen på pannkakor, men inte riktigt har tiden till att stå framför spisen och steka dem kan jag rekommendera dessa små Pannkaksmuffins inne hos Hälsojunkie. Perfekt när kanske både orken och tiden tryter. In med dem i ugnen och de sköter sig själva, sen är det bara att servera med sina favorittillbehör. 
 
 
 
Står ni fortfarande i valet och kvalet när fettisdagen kommer? Semla eller pannkaka...? Varför välja?! Nej, det behövs inte när man istället kan kombinera de båda! Kolla bara in dessa galet inbjudande Pannkaks-semmelwraps hos My Kitchen Stories. Frasiga pannkakor fyllda med mandelmassa och fluffig grädde. Det bästa av två världar helt enkelt. 
 
Jag önskar er all en riktigt härlig fettisdag mina vänner. Ät och njut säger jag, av både maten och fikat!
 
Visa fler inlägg