Powered by Jasper Roberts - Blog

Krämig kycklingköttfärssås

Och regnet det bara öser ner...
 
Ja, visst vill man liksom lite tralla på den visan, eller är det kanske bara jag? Nåväl, det är ju som vanligt inget att göra åt värdet mer än att gilla läget lite. Jag ska ju dock inte ljuga genom att påstå att jag tycker att det är roligt med vattendropparna som ihärdigt smattar mot mina rutor ideligen. Sol och riktigt sommar hade ju i alla lägen varit att föredra helt enkelt. Jag hoppas dock fortfarande på att den dyker upp när min semester infinner sig. Idag är det faktiskt bara exakt en vecka kvar tills dess... Jippi! Jo, jag längtar.
 
Hursom, en dag i taget. Så, vad bjuder en torsdag som denna på då mån tro? För min egen del är det jobb, jobb, jobb för hela slanten, och för sambon lika så. Barnen är på fritids och förskolan och leker med sina kompisar, men påminner mig dagligen om att de hellre hade haft sommarlov hela sommaren... Mamma-samvetet får sig en liten törn, det ska ärligt erkännas, men vad gör man. Nu är det i alla fall snart dags. 
I övrigt går jag och funderar på 80-talet... Min dotter ska vara med i ett karnevalståg nu i helgen, och hennes vagn ska ha 80-tals tema. Jag har en klar bild av 80-talet i huvudet: benvärmare, starka färger, stora hårsnoddar, axelvaddar och krusat hår, men problemet är att jag har inget av ovanstående hemma så jag vet inte riktigt vad jag ska sätta på ungen!? Har ni några riktigt fiffiga idéer eller tips får ni mer än gärna dela med er! Jag behöver litehjälp känner jag!
 
I gengäld kanske jag kan få tipsa er om en enkel och lättlagad vardagsrätt som alltid går hem hos både stora och små? Jag pratar om köttfärsås! Ja, jag känner nog ingen som inte tycker om spagetti och köttfärsås, speciellt inte bland de yngsta generationerna i alla fall. Hur gott det än är så kan man ju kanske behöva variera sig lite då och då även när det kommer till köttfärssåsen, variation förnöjer ju som man säger. Så, med ett enkelt lite byta av köttfärsen till kycklingfärs har man åstadkommit en annan smak på den smarriga såsen. Sen blir den ju så klart inte sämre av goda kryddor och en härlig blandning av Philadelphiaost och krossade tomater. Mums fillibabba!
 

Krämig kycklingköttsfärssås

 
 4 portioner
 
 • 400 gram kycklingfärs
 • ca 15 cm purjolök
 • 1-2 vitlöksklyftor
 • 400 g krossade tomater
 • 1-2 köttbuljongtärningar
 • 200 gram cream cheese
 • ca 2 msk basilika
 • salt och peppar
 
 1. Skiva purjolöken och fräs till den blir glansig.
 2. Tillsätt färsen och bryn den tillsammans med pressad vitlök.
 3. Rör ner cream cheesen tills den smälter och tillsätt sedan krossade tomater, buljongtärning och basilika.
 4. Koka upp och låt puttra samman till en krämig sås.
 5. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera tillsammans med nykokt pasta och en krispig grönsallad. 
 
 
 
Visa fler inlägg