Powered by Jasper Roberts - Blog

Italiensk plocktallrik

Hej och godkväll den fredagskväll.
 
Äntligen helg igen, eller vad säger ni? Jag älskar mitt jobb, men det är ändå likväl alltid lika skönt när man är ledig, det kommer man inte ifrån. Just denna veckan har jag inte jobbat lika mycket som vanligt dock eftersom jag varit hemma med min dotter som är sjuk i hög feber. Dock jobbat en hel del hemifrån, och varit på en del möten i veckan som jag varit tvungen att gå på. Skönt när man kan turas om att vaba, och att man han jobb som tillåter att man kan vara flexibel. Just det är faktiskt en av de saker jag älskar mest med mitt jobb: frihet under ansvar. 
Idag, denna fredag, har jag varit hemma hela dagen med min dotter som nu är inne på sin fjärde dag med hög feber! Idag lyckades jag äntligen få i henne lite feberdämpande dock, så nu är det lite bättre. Hon har varit het som en braskamin, men absolut tvärvägrat ta någon medicin över huvud taget, så det har inte varit så mycket med henne. Nu är hon dock lite piggare som sagt, så nu håller vi verkligen tummarna att det går åt rätt håll, och att vi får vår pigga, envisa lilla tjej tillbaka. 
 
Vad gäller jobbet så kommer jag ha en del att ta igen nästa vecka, och ska dessutom iväg på utbildning i dagarna två, så det kommer bli en hektiskt veckan, men en rolig sådan är jag övertygad om. Utbildningarna? Det handlar om Motiverande Ledarskap, och om arbetsmiljö och arbetsrätt. Intressanta ämnen om ni frågar mig, och i allra högsta grad aktuella i mitt jobb. En av utbildningarna tar mig ner till Malmö dessutom, där vårt huvudkontor ligger, så det blir en iten dagsresa mitt i arbetsveckan.
 
På tal om resor... Nu har ju som sagt verkligen hösten kommit till mina delar av vårt avlånga land, men just idag har det nästan känts mer som vår. Ja, idag har termometern visat arton plusgrader igen, och det har varit så skönt. Jag tycker visserligen om hösten också, men värmen, om än dock tilfällig, får mig att längta tillbaka till sommaren igen. Sommaren 2018 var verkligen fantastiskt, och jag spenderade större delen av den i Italien tillsammans med min familj. Värme, sol, bad och fantastiskt god italiensk mat. 
Ja, jag drömmer mig tillbaka, och ett lands mat är ju i allra högsta grad en otroligt stor dels av dess kultur. När jag reser så passar jag alltid på att smaka så mycket nytt som jag bara någonsin hinner med i mat- och dessertväg. För min del är det halva reseupplevesen, och ja, italiensk mat är ju helt klart en av världens bästa om ni frågar mig. Så, varför inte förflytta sig utomlands en fredagskväll som denna, i alla fall på middagstallriken? Nej, man kanske inte kan återskapa den italienska sommarsolen, men man kan abslut återskapa den italienska maten, och framför alllt den italienska plocktallriken i all sin fantastiskt goda och smakrika enkelhet. 
 

Italiensk plocktallrik

 
1 portion
  • Pesto Genovese (basilikapesto
  • Salami
  • Prociutto
  • Mozzarella
  • Italiensk hårdost
  • Tomatsallad (tomater, rödlök och lite vinäger)
 
Serveras så klart med fördel tillsammans med ett glas italiensk rött vin.  
 
 
#1 - - iseedee:

Det är helt otroligt att sommaren och nu hösten har varit så varma. Det känns inte alls som Sverige. :D
Vilken god plockmat! :D