Powered by Jasper Roberts - Blog

Semester i Italien, sommaren 2018

Hej allesammans!
 
Idag visar kalendern redan den 2:a augusti, vilket innebär att "sommarens söndag" är här, och ja, det mesta av sommaren faktiskt redan gått förbi för detta året, åtminstone i månader räknat. Vilken sommar vi har haft! Vädermässigt är det ju fortfarande i allra högsta grad högsommar, och om man ska tro på det som sägs så kommer vi få fortsätta ha detta underbara väder även denna månaden ut. 
 
Sommaren är snart förbi oss som sagt, och hela juli månad har jag haft välbehövlig semester. Som ni märkt tog jag semester även från bloggen, men nu är jag tillbaka! Merparten av juli månad har jag spenderat tillsammans med min familj i Italien. Ja, vi är ganska nyigen hemkomna från en tre veckor lång italiensk semester, och ack så skönt det var! Vi bilade ner för första gången någonsin, och det gick verkligen över förväntan. Alla mina farhågor jag hade om att ha barnen i bilen så länge grusades grundligt till min stora förtjusning. De var så duktiga verkligen, och det var inga problem alls att åka så långt. Vi körde via Danmark-Tyskland-Österrike-Italien med en övernattning i Tyskland på ditvägen.
 
Semesterveckorna var uppedelade på tre olika ställen, och den första destinationen var den italienska landsbygden. I ett stort herrgårdliknande lanthus uppe på ett berg med världens finaste utsikt verkligen, mitt emellan två små städer som hette Cagli och Aqualgna. Den veckan bodde vi tillsammans med sambons lillasyster och hennes familj. Vi njöt av frukost på verandan med den där utsikten och vi badade i den tillhörande poolen som låg ytterligare en bit upp på berget med ännu finare utsikt. 
Vi njöt av god mat och hittade efter några dagar världens finaste belägna restaurang i utkanten av en av de närliggande byarna, precis vid botten av ett berg och vid sidan om en gammal borg. Där blev det ett par middagar kan jag säga. Vi åt även en del "hemma" på altanen, både kallskuret med focaccia och capresesallad och även grillat ett par gånger. Givetvis bjuder jag på en del av all härlig mat här till er, en salig blandning, men allt ack sååå gott. Lammet på bilen i mitten nedan var verkligen to die for! 
 
 
 
När vi efter en vecka lämnade den italienska landsbygden styrde vi lilla familjen emot den italienska huvudstaden, Rom. En destination jag länge viljat åka till, så det var något av en dream come true faktiskt. Där huserade vi i en fantastiskt fin liten lägenhet i centrala Rom med världens bästa AC, och turistade gärnet. Historienörden i mig var minst sagt lycklig om man säger så. 
Vi besökte Colosseum och Forum Romanum, och Trevifontänen och Spanska trappan och jag var helt salig. Barnen tyckte att det var olidligt varmt (vilken det i ärlighetens namn också var), och tyckte väl att "den där trappan och fontänen" var väl inte supermycket att ha. Colosseum däremot tyckte de båda var ganska coolt, och speciellt min 9-åringa son, som till och med han gick igång med sin mobilkamera. Lyckad utflykt, check! 
I övrigt gick vi runt mest hela tiden i Rom och kikade på omgivningarna. Vi åt street-food pizza (den med sallad och räkor på bilden nedan valde jag) som man fick betala/hekto (svindyr kan tilläggas) och åt en hemskans massa glass för att härda den tryckande hettan.  
 
 
 
När vi lämnade vår vecka i Rom så styrde vi vilen vidare mot östkusten, till en liten turistort som hette Roslina Mare, där vi ännu en gång mötte upp sambons syster och hennes familjen, dock delade vi inte lägenhet denna gång. Rosolina Mare är en typisk tursit ort med massor med semesterfirare, både italienska och utländska, många tyskar. Där njöt vi av poolbad varje dag vår sista vecka i en stor fin pool med solstolar och parasoller (vilka jag nyttjade väldigt mycket. Vi åt ännu mer glass och ännu mer god mat. Mycket pasta och pizza blir det när man är i Italien, för min del mestadels pasta, och för barnens del mestadels pizza. 
Rosolina Mare ligger för övrigt bara en timmes bilfärd från Venedig, så en dag gjorde vi en dagsutflykt dit också. Själv har jag varit i Venedig förr, så för mig var det ett kärt återseende, men för resan av familjen så var det första gången. Där gick vi runt på de små trånga gatorna och tittade på gondolerna, besökte Marcusplatsen och ja, åt ännu mer glass och god mat.  
 
 
 
Nu är vi som sagt hemma igen sedan några dagar, och även om vi har haft en helt fantastiskt semesterresa så var det minst sagt skönt att komma hem igen. Komma hem till sin egen säng och sin egen dusch, och sin egen takfläkt. Herregud, det är samma värme här hemma som det var i Italien, och det var vi inte beredda på, haha! Helt fantastiskt! 
Denna veckan är tyvärr min sista semestervecka, nästa vecka är det dags att ställa väckarklockan igen. Om jag ser fram emot det? Njaaaaa.... Ledighet kan man väl aldrig få nog av va? Det är ju dock några dagar kvar till på måndag, och jag tnäker mjölka ur så mycket semester av dem som jag bara någonsin kan. 
 
 
#1 - - iseedee:

Oj vad mycket gott! De pastarätterna ser helt fantastiska ut.