Powered by Jasper Roberts - Blog

Duchesspotatis

 Godkväll alla fina!
 
Vilken vecka detta har varit för min del! Det är helt otroligt när man tänker på det egentligen, men mitt 2019 har verkligen fått en fantastiskt start om man säger så! I veckan blev jag befordrad på jobbet, vilket jag visserligen både kämpat för, och siktat mot, ett tag, men när det väl händer... Den känslan! Från och med den 1 februari kan jag titulera mig själv med Verksamhetschef, och ja, det känns helt otroligt roligt. Lite läskigt också, men det är ju sådant som gör att man utvecklas, och jag ser så fram emot denna utmaning!
 
Dessutom, nu är min bakbok färdig! Den håller på att tryckas i detta nu, och inom kort kommer jag äntligen få hålla den i min hand, och jag längtar! Man kan dock redan nu förköpa den på förlagets hemsida, så in redan nu och klicka hem ditt alldeles egna ex vet jag! Du hittar den här:
 
 
Jag är förstås helt galet stolt över boken, och det känns fantastiskt roligt och overkligen, allt på en och samma gång. Vi har jobbat med den sen strax innan sommaren, och att den nu finns i en nätbutik eller en Akademibokhandel nära dig är helt magiskt måste jag få säga. Jag hoppas att ni kommer tycka om den lika mycket som jag! 
 
Ja, denna veckan har varit helt otroligt fantastiskt som sagt, vilket innebär att jag denna helgen är ganska slut, fast på ett mycket positivt sätt! Igår kväll var vi dessutom på kalas och firade min lilla guddotter som fyller hela 1 år gammal idag. Presenter och ett helt hus fyllt till bredden med barn, precis som sig bör! Idag har det dock, av ovan anledning inte gått i många knop, och kommer heller således inte göra imorgon. Jag ska bara vara, och njuta av allt positivt i mitt liv just nu. 

Det är med söndagsmiddag satt jag och tänkte på innan idag... Det är ju söndag imorgon, och traditionellt innebär det i många hushåll en lite extra spciellt söndagsmiddag. Hur brukar ni göra hemma hos er? Äter ni något extra speciellt, eller är det som vilken annan dag som helst?  Hursom så vill jag tipsa er om ett enkelt sätt att piffa upp vilket middag som helst egentligen, oavsett dag. Duschesspotatis, eller gratinerat potatismos som det är, gör inte middagen bara roligare, men även vackrare! 
 
 

Duchesspotatis

 
 4 portioner; ca 12 duschesspotatisar
 
 • 10 stycken mjöliga potatis
 • 2 äggulor
 • 25 gram smör
 • 1  msk torkad timjan
 • 2 dl riven ost
 • 1 vitlöksklyfta
 • salt och svartpeppar
 
 1. Skala potatisen och skär dem i mindre bitar.
 2. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills de är mjuka. 
 3. Häll av potatisen.
 4. Tillsätt smör, äggulor, timjan, ost och pressad vitlöksklyfta. 
 5. Vispa till ett fluffigt mos med elvisp. 
 6. Lägg moset i en spritspåse, och spritsa ut små toppar på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
 7. Gratinera på 225 grader i ca 10 min, tills de får en fin gyllene färg. 
 
Servera gärna till en god kött- eller kycklingbit med exmepelvis rödvinssås och en god sallad.
Tips! Vill du servera dem till fisk? Byt ut timjan mot dill!