Powered by Jasper Roberts - Blog

Mariannetryffel

Godkväll! 
 
Klockan är redan ganska mycket, men det är först nu som jag äntligen har tid att landa lite här framför tangetbordet tillsammans med er. Det har varit en sådan där mysig eftermiddag, men den har gått i ett verkligen. 
Efter en heldag på jobbet hämtade jag barnen från fritids, och min dotter skulle ha med en kompis hem idag, så jag fick dessutom tre barn med mig idag. Tjejerna var jättesugna på att baka, så direkt innanför dörren började vi plocka fram måttsatser, degbunkar och ingredienser ur skåpen. Det bakades hej vilt, och hela köket var fullt med både mjöl och strössel i diverse utförande när de väl var färdiga, men så kul de hade! Vi valde dessutom att baka glutenfria, sega Chokladsnitt, så de kunde baka helt själva. Det enda jag gjorde var att ställa in i, och ta ut ur, ugnen. Så stolta och duktiga små 7-åringar verkligen. 
 
När kompisen åkt hem, och jag ändå var tvungen att städa köket, så fick jag mig ett städryck och for runt här som en liten vessla ett litet tag. Det gäller att smida medans järnet är varmt som man säger. Speciellt i mitt fall som egentligen tycker att just städa är något av det allra tråkigaste som finns. Även om det är så skönt när det är gjort.
Nåväl, städning som sagt, och sedan matagning och middag på det. Idag vankades det en av barnens favoritmiddag: fläskpannkaka med lingonsylt. Efter middagen var det läxläsning och sedan hann vi kika på en film innan läggdags också. En intensiv eftermiddag och kväll, som sagt. Nu ligger barnen och sover sött, och jag sitter här och skriver. Ikväll är jag gräsänka dessutom då sambon är iväg på julbord med sitt jobb, så nu är det helt tyst i huset verkligen. Ganska skönt ändå måste jag få säga. 
 
Innan jag sätter på ett avsnitt av en favoritserie och bara kvällshänger med en kopp te, vill jag tipsa er om ännu en sort godis till julens gottebord. Just nu är det ju julgodis-tema på bloggen, hela veckan lång, ända fram till advent. Idag har turen kommit till Mariannetryffel.
För ett par år sedan blev jag bjuden på dessa helt förförsikt goda små läckerheter som fullkomligt smäler i munnen, hemma hos en god vän. Hennes mamma hade bakat dem. Sedan dess är jag frälst i dessa och de är en stående favorit hemma hos oss kring denna tiden på året. Len tryffel med smak av Marianne... Perfektion mina vänner, perfektion. 
 

Mariannetryffel

 
ca 30 stycken
 
 • 1 dl vipgrädde
 • 30 Mariannegodis
 • 200 gram choklad (mörk eller ljus efter smak)
 • Florsocker
 
 1. Kör Mariannegodisara i en matberedare, så de krossas fint.
 2. Koka upp grädden.
 3. Ta bort grädden från värmen och rör ner chokladen, brytna i mindre bitar.
 4. Rör runt tills det blir en slät chokladsmet.
 5. Rör ner de krossade Mariannegodisarna.
 6. Ställ smeten kallt i ett par timmar.
 7. Ta ut smeten och rilla små bollar.
 8. Rulla bollarna i florsocker.
 9. Ställ kallt ytterligare en timme. 
 
Förvara Mariannetryffeln kylskåpskallt.
 
 
#1 - - Celine:

Mums så gott! Det där receptet måste jag prova!