Powered by Jasper Roberts - Blog

Mozartkulor

God eftermiddag denna första decemberdag!
 
Ja, idag fick vi vända blad i almanackan och nu står det redan december månad. Julen är i allra högsta grad i antågande med andra ord och imorgon är det första advent och officiellt nedräkning. Ikväll ska ljusstakarna i fönsterna upp med andra ord, och jo, visst är det lite extra mys med tända stakar om kvällarna. Det tycker även jag, även om jag inte är världens största vinterfantast egentligen. 
 
Så här den första dagen på årets sista månad sitter jag i detta nu och inväntar fikagäster. Min alla bästa vän och hennes familj ska komma hit på lite eftermiddagsfika en lördag som denna. Idag har jag dock inte bakat över huvud taget, utan det fick bli köpefika för hela slanten faktiskt. Varför?
Hela kvällen, och in på natten igår stod jag i köket och slog in presenter istället för att baka. Jag gjorde iordning barnens presentkalendrar, och stog och tejpade in hela fyrtioåtta små paketer med andra ord. Allt var färdigköpt reda i början på veckan, men av något anledning har jag inte lyckats komma till skott med själv inslagning innan, så då fick det bli sent igår. Barnen blev dock jätteöverraskade och helt i extas när de såg dem imorse, så väl värt vartenda minut av sen inslagning! 
Hursom, idag vankas det besök med andra ord. Vi ska fika, prata och umgås, och bara vara. Precis sådant där som jag uppskattar mest. Min dotter missar dock dagens fikabesök för hon är på kalas just nu i bowlinghallen och sedan skulle hon följa med en kompis hem efter kalaset. Inte är hon ledsen för det dock, haha. 
 
Imorgon sedan är det ju som sagt första advent, och då ska vi ut och dansa kring granen. Det har dessutom i traditinell juldansanda utlovats en Tomte med godispåsar till alla dansande barn, ja, och så lite julskyltning på det så klart. Det ska bli mysigt.
På tal om jul och godis så är det ju julgodis-tema på bloggen, hela veckan lång, och idag har turen kommit till ännu en riktigt klassiker som jag fullkomligt älskar: Mozartkulor! Ja, de är to die for om ni frågar mig och ett absout måste på mitt gottebord till jul, eller varför inte till adventsfikat imorgon? De är jätteenkla att svänga ihop, och kräver egentligen knappt någon ansträning alls. Len nougat omgiven av marsipan och choklad. Den perfekta munbiten helt enkelt. 
 

Mozartkulor

 
ca 20 stycken
 
  • 200 gram marspian
  • 100 gram nougat
  • 100 gram mörk bakchoklad
 
  1. Dela marsipanen, respektive nougaten, i 20 lika stora bitar.
  2. Rulla både marsipan och nougat till bollar.
  3. Platta ut marsipanen och lägg en nougatboll i mitten. 
  4. Omslut nougaten med marsipanen och rulla till en slät boll.
  5. Bryt chokladen i bitar och smät över ett vattenbad eller i micron.
  6. Doppa marsipankulorna i chokladen (med hjälp av två gafflar exempelvis).
  7. Lägg kulorna på ett bakplåtspapper och låt stelna.
 
Förvara svalt.  
 
#1 - - Emma:

Hej på dig, så fina bilder och vad gott det ser ut. Blev sugen på dessa härligheter nu..

Titta gärna in hos mig..

Kram Emma.