Powered by Jasper Roberts - Blog

Chokladdoppade marshmallowklubbor

Vet ni vad? Idag är det äntligen onsdag, och jag har längtat efter denna dagen nu i, ja, närmare ett år fakiskt.
 
Ikväll är det nämligen smygpremiär på Fifty Shades Freed, och jag och min Maria ska dit! Vi har sett de andra två filmerna tillsammans, så det är så klart inte mer än rätt att vi ser även denna.  Det är lite VIP-visning med röd matta och bubbel, så man kan känna sig lite extra fancy en helt vanlig onsdagskväll, och jag ser fram emot det som sjutton! Männen får vara hemma med barnen medan vi tar en tjejkväll, och det var inte igår vill jag lova. Det ska bli så kul! Jag återkommer med recension imorgon. 
 
Igår var sambon iväg på hockey med en vän så jag och barnen huserade här hemma själva, ja, tillsammans med hunden också förstås. Vi hade pizzakväll framför tvn. Pizzan gjorde vi själv, eftersom jo, den bästa pizzan gör man faktiskt själv. Vill ni ha tips på lite olika pizzor så hittar ni det i min pizzakategori, bara att kika in. Hursom, vi gjorde pizzan själva, eller ja, barnen gjorde pizza egentligen. De fick välja toppings som vi köpte hem, och sen fick de själva fixa till en halva var av pizzan. Det blev en salig blanding av rökt skinka, köttfärsröra och salami under ett täcke av ost. Gott blev det kan jag lova, och barnen var stolta som få, precis som sig bör.
Pizzan avnjöt vi framför barnkanalen. Jag hade tänkt mig film, men de ville hellre titta på "Lilla Aktuellt" följt av "Vem vet mest Junior", så det var exakt vad det blev. Mina små vetgiriga älskar verkligen "Vem vet Mest Junior", och tittar på det varje dag innan läggdags, och de är helt inne i det. Det gissas hej vilt i soffan, och det jublas högt när de minsann kan svaren.
 
I övrigt planerar och förbereder för fullt inför kommande släktkalas i helgen. Barnen ska firas med allt vad det innebär: presenter, mat, tårta och fika. Denna veckan har jag ju dessutom TEMA: BARNKALAS här på bloggen, där jag fyller på min kalaskategori med fler tips inför just kalas. Idag vill jag tipsa er om världens enklaste grej att bjuda på verkligen: chokladdoppade marshmallowklubbor! Ja, det är busenkelt, men så uppskattat bland de små, och går alltid hem. Det bästa är ju att de, förutom att vara enkla, går snabbt att fixa. Låt barnen vara med och fixa, låt dem doppa och dekorera, det är ju trots allt de som fyller år, och vilket barn skulle inte tycka det var kul att "leka" med choklad. Låt fantasin flöda fritt! 
 

Chokladdoppade marshmallowklubbor


  • 1 påse stora marshmallows
  • Klubbpinnar eller träspett
  • 400 gram choklad
  • strössel, kokos, godis eller annan dekor efter smak.
 
  1. Trä upp marshmallowsen på pinnarna.
  2. Smält chokladen.
  3. Doppa masrhmallowsen i chokladen, ungefär till hälften. 
  4. Doppa sedan marhmallowsen i dekoration efter smak.
  5. Ställ kallt och låt stelna.