Powered by Jasper Roberts - Blog

Makrillsås med dragon

Hej allesammans!
 
Strax dags för lunch, och ni kan tro att jag alltid är hungrig som en varg vid denna tiden! Ja, sen min operation är min kropp verkligen en vaneapparat av stor rang när det kommer till matintag. Den skriker efter mat på exakt samma tider varje dag verkligen, och då vill den ha mat direkt, haha. 
 
Vad har ni annars för en tisdag som denna? Tisdagar brukar vara ganska lugna för min del faktiskt. Oftast är det "bara" matlagningen som är dagens måste, vilket ju alltid är skönt. Barnen kommer väl som vanligt ha kompisar hemma och bry sig mindre om mig, så ja, för min egen del tror jag att det blir en lat tisdag helt enkelt. Ja, jag hoppas på det också faktiskt. Vi har bokat resa i sommar, tre veckor i Italien, så jag kan ju alltid ligga i soffan och drömma mig bort bland bilderna om inget annat. Ja, det låter som en bra plan tycker jag allt. 
Igår var det ingen lugn dag, det är aldrig mina måndagar. Jag var med min dotter på hennes gymnastik efter jobbet. Hon tycker det är jättekul när mamma tittar på, och jag tycker det är roligt att se henne ha så roligt tillsammans med sina kompisar. Hon har lärt sig hjula och det är hon så klart jättestolt över, och jag med. Stolt som en liten tupp är hon när hon spanar åt mitt håll så hån ser att jag verkligen tittar på henne. Min lilla skruttunge. 
 
När det kommer till matbordet så är ju tisdagar traditionellt fiskdagar, i alla fall i mina trakter. Jag vet dock många som inte tycker om fisk, och ännu fler som äter lite fisk för att de tycker att det är svårt att tillaga. Ja, en fiskfilé kan ju kanske vara lite knepig att få perfekt, men man kan ju få i sig fisk på så många andra sätt än just bara stekta filéer. Idag vill jag tipsa er om ett busenkelt litet knep för att laga en god fiskrätt där man tekniskt sett inte behöver tillaga själva fisken. En rätt som dessutom är både helt otroligt snabblagad, fantastiskt god och som går hem hos de flesta barn jag träffat. Även de som inte tycker om fisk egentligen. En busenkel makrillsås helt enkelt. 
 

Makrillsås med dragon

 
4 portioner
 • 3 burkar makrill i tomatsås
 • 5 dl matlagningsgrädde
 • 2 fiskbuljongtärningar
 • ca 2 msk dragon
 • 2 msk tomatpuré
 • salt och peppar
 
 1. Häll ner makrillen i gryta.
 2. Rör ner tomatpurén.
 3. Häll över matlagningsgrädden och smula ner buljongtärningarna.
 4. Smaksätt med dragon.
 5. Låt koka upp och puttra samman i ca 7-10 minuter.
 6. Smaka av med salt och svartpeppar. 
 
Servera exempelvis tillsammans med pasta eller potatis.