Powered by Jasper Roberts - Blog

Stekt gnocchi med bacon och kryddpeppar - dekonstruerade kroppkakor

Godkväll!
 
Denna kväll börjar lida mot sitt slut, och den veckodag längst ner på min lista över dagar jag tycker om är snart över. Nej, jag är inte jättemycket kompis med tisdagar oftast, men just denna tisdagen har dock visat sig från sin allra bästa sidan måste jag erkänna. Den gick ovanligt snabbt, kanske för att det inte varit riktigt som vanligt. 
På jobbet idag fick planen helt vändas upp och ned när omständigheterna inte var desamma som vanligt, vilket gör att allt lite ställs på sin kant. Dock till det bättre denna gången då jag fick lite tid att komma ikapp med sådant jag låg lite back med, så det var tacksamt. Vips så var klockan dags att gå hem, och jag vet inte riktigt var tiden tog vägen. 
Hemma har det också flutit på smidigt. Barnen har varit samarbetsvilligare än vanligt, och har inte bråkat med varandra heller för en gångs skull. Ja, det tillhör annars tyvärr vardagen här hemma allt som oftast. Jag kanske borde köpa en trisslott?? Som grädde på moset har jag förresten dessutom hunnit med att fixa sonens födelsedagspresenter idag, och barnen är dessutom överens om var de vill ha sitt kompiskalas och vilken mat de vill bjuda på (han fyller 9 nästa vecka och hon fyller 7 två veckor därefter)! Hur gick de till?!? Ja, den där lotten är nog nästan ett måste idag faktiskt, haha! 
 
Ja, det har varit en riktigt bra dag, och kväll verkligen, och det känns underbart när man kan konstatera det så här när man mentalt summerar dagen. Jag håller alla tummar jag kan att veckan fortsätter i samma anda. Ja, man måste ju sikta mot stjärnorna, hur osannolikt det än är, haha. 
 
Mat då? Ja, så här i sluttampen på årets fattigaste månad går kanske många och räknar ner till löning. Brist på pengar kan ju ofta dessutom leda till brist på fantasti och matlagningslust, så därför tänkte jag tipsa om något som råder bort på både ekonomi och lust! Tycker ni om kroppkakor? Ja, men vad bra! Kroppkakor är ju dock tidskrävande, och det har man som sagt kanske varken tid eller lust till, så vad sägs om en genväg? Ja! En busnekel och snabblagad genväg till kroppkakor med en väldigt kort ingredienslista. En matig pytt med smak av bacon och kryddpeppar som serveras med lingonsylt som smakar precis som kroppkakor, bara dekonstruerade! En uppdaterad, modern och förenklad version av klassisk husmanskost.
 

Stekt gnocchi med bacon och kryddpeppar

- Dekonstruerade kroppkakor

 4 portioner
  • 1 stor gul lök
  • 500 gram färsk gnocchi
  • 280 gram tärnat bacon
  • 0,5 tsk finstött eller malen kryddpeppar
  • salt
 
  1. Skala och hacka löken grovt.
  2. Stek lök, bacon och kryddpeppar tillsammans i smör i ca 5 minuter.
  3. Lägg i gnocchin och stek i ytterligare ca 5 minuter, tills gnocchin är gyllengul och lite krispig på ytan. 
  4. Krydda med lite salt.
 
Servera gärna tillsammans med förvällda gröna ärtor och lingonsylt.  
 
#1 - - Ingela Otter Olsson:

Åh vad bra recept det ska jag prova. Pratade just om häromdagen att jag aldrig ätit kroppkakor . Inte heller gnocchi. Detta var ju ett lysande sätt att testa Böda delars .
Tack 👌🏼

Svar: Ja, slå två flugor i en smäll! :-) Hoppas det smakar!
Jessica Fransson

#2 - - Ingela:

Det smakade massa bra men han som älskade kroppkakor tyckte inte det var riktigt jämförbart men åt och njöt iaf och även min son.
vi hoppade dock över ärtorna :-)