Powered by Jasper Roberts - Blog

Västerbottenbiffar

Godmorgon onsdag!
 
Idag sägs det att min älskade sol ska göra ett litet återtåg efter två ganska mulna och lite regninga dagar, så nu håller jag alla tummar jag bara har för att det blir så. Idag ska jag och barnen nämligen iväg hem till min vän Maria och hennes barn direkt efter jobb och fritids. Där vankas det alltid god fika, och den är så klart alltid som allra godast om den intas på altanen i solen. Ja, det smakar faktiskt snäppet bättre, det går inte att komma ifrån. 
 
Vad har ni själva för ondagsplaner? Börjar ni kanske så smått förbereda inför Midsommarafton på fredag kanske? Ja, snart är det redan midsommar... Det känns inte alltför avslägset längesedan jag satt här och beklagade mig över att det aldrig verkade som att vintern skulle ta ta slut. Det gjorde den ju dock (tack och lov), och med besled dessutom, och nu sitter jag här och räknar ner till midsommar. Ja, tiden flyger förbi som sagt. 
Redan onsdag idag och när jag satt och kikade i min almanacka igår så insåg jag att det inte är mer än ungefär tre veckor förrän jag sitter nere i Italien och njuter av solen där! Underbart! Vi ska dessutom vara där i hela tre veckor och njuta, och ja, ni kan tro att jag längtar! Väl därnere får förstås tiden gärna sakta ner markant. Helst skulle jag se att sommaren varande minst året runt, haha, men sådan tur har jag ju aldrig. Jag bor i fel land för att den önska ska kunna uppfyllas helt enkelt. 
 
Nåväl, midsommar och semester i Italien i alla ära, men vi är ju inte där riktigt än. Först och främst är det lite vardag kvar att ta tag i. I vardagen är ju alltid matlagningen i allra högsta grad en huvudperson så att säga. Trots att det "bara" är vardag kan man ju, nej, bör man ju faktiskt lyxa till middagsmaten så långt man kan, man ska aldrig förringa effekten av lite extra vardagslyx på tallriken! Idag vill jag tipsa om en busenkel middag som dock smakar allt annat än ekel - västerbottenbiffar. Vanliga biffar som piffas upp och blir extra vardagslyxiga genom att tillsätta västerbottenost i smeten. Ja, jag lovar er mina vänner att dessa biffarna är något utöver det vanliga, och de går lika bra att steka inomhus som att lägga ute på grillen, vilket man nu kan eller föredrar. Testa redan idag vetja! Eller till midsommaraftons kväll kanske? Ja, för de är givetvis inte bara vardagslyxiga, utan även prekta till helgmiddagen! 
 

Västerbottenbiffar

 
4 portioner
 
 • 500 gram blandfärs
 • 1 påse riven Västerbottenost
 • 1 ägg
 • 1 dl grädde
 • salt och svartpeppar
 • persillade (krydda)
 
 1. Blanda samman färs, ost, ägg och grädde till en smidig färssmet.
 2. Krydda med salt och peppar, blanda väl.
 3. Forma 6-8 biffar av smeten.
 4. Häll ut persillade på en tallrik och rulla biffarnas kanter i persilladen. 
 5. Stek, eller grilla, biffarna runt om tills de är genomstekta (stek/grilltiden beror på hur tjocka/stora du gör biffarna). 
 
Servera exempelvis tillsammans med en god sallad, potatisgratäng eller klyftpotatis.  
 
#1 - - Hemmarecept:

Ååh vad gott det såg ut!!

Svar: Tackar så mycket! :-D
Jessica Fransson

#2 - - Emiza´s blogg:

ser gott ut