Powered by Jasper Roberts - Blog

Grillad laxfjäril med kall örtsås

 Happy tuesday folket!
 
Solen fortsätter lysa på oss här i Småland från klarblå himmel och ingen kunde vara lyckligare än jag! Jag har verkligen haft sommarkänsla deluxe dessa sista dagarna och jag suger ut vartenda solstårle kan bara kan. Detta är verkligen min säsong, och jag önskar så innerligt att det kunde vara så här alltid, men man får helt enkelt vara glad och tacksam för de dagar/månader man får i alla fall.
 
Hursom, idag är min dag ganska fullspäckad, igen. Ikväll har min dotter gymnastikavslutning vilket innebär uppvisningskväll! Eftersom jag dessutom sitter med i styrelsen för den lokala gynastikföreningen, Gympalätt, numera så innebär denna avslutnigskväll inte bara uppvisning för mig, utan även lottförsäljing och organistation allmänt. Min dotter ser förstås fram emot kvällen med spänd förtjusning, och det ska så klart bli så kul att titta på henne uppträda. Min lilla stolthet.
Idag är det dessutomnäst sista dagen på jobbet, vilket således innebär att det imorgon är sista dagen, och sista dagen tänkte jag bjuda arbetsgruppen på lite hembakad fika. Fikat är planerat och ingredienserna är inköpta, men inte bakade än. Ja, jag måste med andra ord ståmed det ikväll efter gymnastikavslutningen. Det kommer med andra ord bli en hektiskt dag, men som tur väl är så är det ju i alla fall saker jag tycker är roligt, så då går det. 
 
Som jag nämnde så har sommaren kommit till Småland, vilket innebär att vart man än gå runt i kvarteren så känner man doften av tända grillar, och det är ju bara hur underbart som helst om ni frågar mig! Tycker ni lika mycket om att grilla som mig? Ja, man kan ju nästan grilla varje dag verkligen, i alla fall sä här i början av säsgongen, men även om man grillar ofta behöver det inte bli enformig mat för den sakens skull. Hur man undviker det? Jo, man varierar det man lägger på grillen givetvis, inget konstigare än så. Likväl som man kan grilla kotletter eller korvar så kan man ju exempelvis grilla fisk! Ja, det är ju trots allt "fisktisdag" idag, så vad sägs om att slänga en galet veckaer laxfjäril på grillen ikväll? Krydda med salt och peppar bara, så kommer fjärilen till sin riktiga rätt och servera med goda tillbehör och en god kall örtsås. Busenkelt och barnsligt gott! 
 

Grillad laxfjäril med kall örtsås

 4 portioner
 
Laxfjäril:
 • 4 stycken laxfjäilar
 • salt och peppar
 
Kall örtsås:
 • 1,5 dl naturell yoghurt
 • 2 msk majonnäs
 • 2 tsk hackad persilja
 • 2 tsk hackad dill
 • 1 tsk hackad timjan
 • salt och peppar
 
 
 1. Torka av laxfjärilarna med lite papper.
 2. Krydda med salt och peppar.
 3. Grilla i ca 3 minuter per sida (antigen i grillpannan eller på vanlig grill).
 4. Blanda samman alla ingredienserna till den kalla örtsåsen. 
 5. Smaka av med salt och peppar.
 
 
Servera laxen tillsammans med exempelvis kokt potatis, färska tomater och ärtskott, samt örtsåsen.