Powered by Jasper Roberts - Blog

Cornflakesgodis

 Hej allesammans! 
 
Skön tisdag so far? Min är väldigt lugn och skön ännu så länge, vilket jag är tacksam för. Jag har haft jobbmöte idag som både gick bra och var trevligt, vad mer kan man begära av en jobbförmiddag liksom. Jag har även farit runt på lite andra ärenden i jobbet, och det är alltid så tillfredställande när man kan bocka av saker på sin att-göra-lista helt enkelt.
En annan sak jag dessutom tänkte att jag skulle bocka av idag är lite julkalendersshopping. Jag tänkte att jag skulle göra egna julkalendrar till barnen i år, det är ett tag sedan, och med tanke på att det är december månad redan nu på lördag så är det minst sagt hög tid att ta tag i det. Nej, jag har inte köpt en enda sak till dem ännu, så det blir till att springa runt en del under resten av eftermiddagen. Tur det är en rolig sak att springa runt om med tanke på deras överraskade ansikten när jag tar fram den till dem på lördag. Ovärderligt. 
 
Bortsett från jobbärenden och julkalendersshopping är det gymnastik som står i almanackan, i vanligt tisdagsordning. Min dotter går på gymnastik på tisdagskvällarna, och jag brukar stanna kvar för att heja på henne. Det är så kul att se när hon roligt tillsammans med sina kompisar, och hon tycker alltid att det är rolligt när jag stannar. Jag tänker att den dagen kommer när hon inte vill att jag ska göra det, så jag tänker passa på och njuta av varje sekund så länge jag är välkommen. 
 
Annars då? Jo, det är ju snart adventstider som sagt, och denna veckan är det ju julgodis-tema på bloggen, hela veckan lång, ända fram till advent. Alla recepten samlas sedan i godis-kategorin, och även i jul-kategorin, där ni även hittar måga tips sedan innan både vad gäller middagsmat, godis och julbakning. Så, kika gärna runt där, kanske kan du hitta något som frestar till matlagning eller bakning.
Idag vill jag tipsa om ännu ett riktigt busenkelt godisrecept att duka fram til antingen adventsfikat, eller till julaftons godisbord. Det här är helt klart något för både vuxna och barn, och dessutom ett perfekt recept om barnen vill hjälpa till med bakningen. Cornflakesgodis, barnsligt lättbakat, barnsligt gott.
 

Cornflakesgodis

 
 ca 20 stycken
 
  • 100 gram smör
  • 1,5 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk sirap
  • 5 dl cornflakes
 
  1. Smält smöret.
  2. Rör ner socker, sirap och kakao i smöret och rör runt tills det blir en tjockare, slät smet.
  3. Ta bort från värmen och rör i cornflakesen.
  4. Klicka ut i småkaksformar.
  5. Låt stelna i kylen.
 
Tips! Vill man ha lite mer "vuxen" smaksättning på godisen kan man röra i exempelvis en skvätt kaffe, eller Baileys i smeten tillsammans med cornflakesen.