Powered by Jasper Roberts - Blog

Fattiga riddare

Godmorgon!
 
Lördag morgon, helt klart min favorit dag/tid på hela veckan!  Man slipper stiga upp tillsammans med väckarklockan, och man har hela två dagars ledighet framför sig, underbart! Vet ni vad? Just nu har jag dock mer än bara de där två dagarna framför mig, för nästa vecka är det nämligen påsklov! Barnen är lediga från skolan, och jag, ja, jag är väl inte ledig från jobbet egentigen, men eftersom jag har lyxen att kunna jobba hemifrån, så är det precis vad jag tänker göra nästa vecka. Hela veckan lång ska jag skrota runt hemma tillsammans med barnen och bara njuta! Så, håll nu tummarna att de där barnen lyckas hålla sams och inte driver sin stackars mamma halvt till vansinne... ;-)
 
Veckorna för mig flyger fortfarande fram i rasande fart i övrigt. Det är fullt upp med jobbet, och minst en gång i veckan har jag rest till antingen Malmö elle Stockholm där vi har våra region- och huvudkontor. Det är hur kul som helst att resa och allt nytt jag får både vara med och lära mig, men jag ska inte sticka under stol med att det är uttröttande också, så helgerna uppskattas mer än någonsin. 
Vid sidan om jobbet pluggar jag även socialjuridik på distans, så sysselsättningen just nu är på inget mindre än 150%, och kommer så förbli fram till sommaren. Det går ännu så länge väldigt bra med juridiken dock, och jag har lyckats bi godkänd på alla uppifter hittills. Halvvägs klar, heja mig! 
 
Matlagning och baking då? Ja, men det ägnar jag mig så klart fortfarande åt minsta chans jag får. Jag älskar att ställa mig i köket och bara vara, samla tankar, lyssna på musik och skapa. Här hemma försöker jag alltid ställa till med lite extra just till helgfrukostarna, dels för att faktiskt markera att det är helg, men även helt enkelt för att jag kan. När man har tiden så är det ju otroligt mycket roligare. Ofta blir det scones, äggröra eller pannkaksmuffins, den sistnämnda är en riktigt uppskattad frukostfavorit hos barnen. 
En annan av barnens favoriter här hemma är fattiga riddare. Denna klassiska gamla goding som påminner en hel del om pannkakor i smaken. Barnen öser helst kanel över sina, medan jag själv föredrar lite lönnsirap och ett gäng färska bär som tillbehör. Hur som, mycket gott både till en lyxig helgfrukost eller helgmellanmål!
 
 

Fattiga riddare

 
 4 portioner
 
  • 4 skivor vitt formbröd
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 dl mjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
 
  1. Vispa samman mjölk, mjöl, äggoch salt till en jämn, klumpfri smet.
  2. Doppa brödskivorna i smeten. 
  3. Stek brödet gyllenbrunt i smör i en stekpanna.
  4. Strö sockret över de fattiga riddarna.
 
Servera exempelvis tillsammans med kanel, sirap, houng, eller varför inte keso och färska bär. 
 
 
 
Har ni familj, vänner eller bara en god bekant som har mjölkproteinallergi, eller är glutenintolerant? Klicka hem ett alldeles eget ex av min nya färgglada bakbok för barn, som passar hela familjen! Du hittar den här: