Powered by Jasper Roberts - Blog

Kotletter i hoisinsås

Hej och godeftermiddag!
 
Idag säger jag hej från ett hotellrum i Malmö precis intill Lilla Torg där jag ska spendera min tid tills imorgon kväll. Nåja, kanske inte på hotellrummet specifikt, men i Malmö i alla fall. Jag åkte ner tidigt imorse (mitt i natten kändes det som) för en utildningsdag i jobbet, och det har varit en lärorik och rolig dag på mitt regionkontor. Imorgon har jag månadsmöte på samma plats, så därför blir det en natt på hotell för min del.
Min eftermiddag/kväll här tänkte jag att jag skulle spendera med lite shopping, god mat och lite socialjuridikspluggande. En får passa på att få så mycket pluggande gjort som möjligt när jag ändå är iväg så jag slipper "ta" tid från barnen. Barnen, de huserar hemma själva med sin pappa och hunden så länge.
 
Denna veckan är, som de flesta av mina veckor nu för tiden, ganska intensiv, så jag ser fram emot mina helger än mer nu. Tid för återhämtning är viktig. Denna helgen ska vi hem till min bästa vän och hennes familj och äta middag, och sen ska vi dessutom på 7-års kalas då en av barnens kusin fyllt år. Fullt upp på helgen också med andra ord, men roligt och energigivande, så det ser jag fram emot. 
 
När veckorna är fyllda som mina är för tillfället, så är det mer viktigt än någonsin för mig att middagsmaten vi äter ska gå snabbt och smärtfritt att laga, men inte smaka mindre bra för det! Jag säger som jag alltd säger, snabbmat behöver inte vara dålig mat! Hemlagad snabbmat kan tvärtom vara minst lika god som ett långkok om man har rätt förutsättningar och inte gör det svårare än det behöver vara. En god köttbit kan absolut bli en snabb vardagsrätt om man exempelvis köper tunnskivade kotletter (eller skär dem tunt själv). Låter man dem dessutom koka i en glaet god asiatisk sås som finns att köpa på falska, ja, då sitter man där med en fantastiskt god måltid som inte ens tar 20 minuter att tillaga! Mums! 
 

Kotletter i hoisinsås

 
4 portioner
 
  • 600 gram benfria fläskkotletter, gärna tunna. 
  • 200 ml hoisinsås
  • 1 dl vatten
  • salt och svartpeppar
 
  1. Krydda köttet med salt och peppar, och stek köttet i olja i en stekpanna.
  2. Häll över hoisinsåsen oxh vattnet och rör runt.
  3. Koka upp och låt sjuda sakta i ca 5 minuter.
  4. Smaka av såsen med salt och peppar.
 
Servera kotletterna tillsammans med såsen och exempelvis ris, rostad blomkål och gurkstavar.  
 
 
 
Har ni familj, vänner eller bara en god bekant som har mjölkproteinallergi, eller är glutenintolerant? Klicka hem ett alldeles eget ex av min nya färgglada bakbok för barn, som passar hela familjen! Du hittar den här: