Powered by Jasper Roberts - Blog

Kycklingpasta med mozzarella

Godkväll!
 
Ännu en måndag, och nu är snart hela mars månad gått redan... På ett sätt är jag så otroligt glad över att april faktiskt bara är runt hörnet, med tanke på att det är ett löfte om vår och sommar, men på ett sätt blir jag nästan lite rädd eftersom jag inte riktigt vet vad som hände med mars? För mig går dagarna så snabbt just nu så jag hänger verkligen inte med.
Mellan min nya tjänst som verksamhetschef, släppet av boken, familjen och att jag pluggar socialjuridik så finns det knappat tillräckligt många timmar på dygnet för stunden. Det är ju dock tillfälligt fram till sommaren då det är slut med pluggandet, och jag dessutom hunnit gå alla nya jobbutbildningar jag ska på, så jag ska nog lyckas med det ska ni se. Bloggadet har ju dock som ni kanske märkt fått ta ett steg tillbaka just nu, men det är högst tillfälligt det med, och jag skriver så klart så ofta jag kan under tiden. Hoppas ni hänger kvar. 
 
Helgen som gick spenderade jag i Uppsala tillsammans med vänner, och det var exakt den energipåfyllnad som jag behövdee verkligen. Det var en helt underbar helg fylld till bredden med skönt sällskap och skönt snack vid sidan om god mat, tv-spelande, vindrickande och dansande. Dessutom var det mitt allra första besök i Uppsala faktiskt, men garanterat inte det sista! Vi har redan bestämt att det blir ett återbesök till sommaren då vi ska sitta och äta i grönskan vid ån som gick genom hela staden. Något att se fram emot helt klart!
 
Nu ikväll har jag varit med min son nere vid idrottsplatsen då han har börjat spela fotboll igen. Jag är noll och inget intresserad av fotboll som sport om jag ska vara ärlig, men min son tycker det är jättekul, och jag tycker det är kul att se honom så ha kul, så japp, då kikar även jag glatt på just den fotbollen. 
Mellan jobb och skjutsningar till barnens aktiviteter finns det ju dock sällan mycket tid över till annat, som matlagning. God mat behöver ju dock verkligen inte vara avancerad, eller ta lång tid att laga som jag så ofta säger. Ibland kan man till och med ha små genvägsknep i sin rockärm för att det ska kunna gå extra snabbt, som en dag som denna. Med färdig pastasås som bas så kan man ha en snabblagad, fantastiskt god pastarätt på bordet på 10 minuter. Inte fy skam alls om jag får lov att säga det själv! 

 

Kycklingpasta med mozzarella

 
4 portioner
 
  • 500 gram kycklingfilé 
  • 400 gram pastasås, ex. tomat och vitlök
  • 1 dl mjölk
  • 2 bollar färsk mozzarella
  • salt och svartpeppar
 
  1. Strimla kycklingfiléerna.
  2. Stek kycklingen och krydda med salt och peppar.
  3. Rör ner pastasåsen och mjölken.
  4. Koka upp och låt puttra samman i ca 5 minuter.
  5. Smaka av med eventuellt ytterligare salt och peppar.
 
Riv den färska mozzarellan över kycklingen och servera exempelvis med pasta och strimlad paprika.  
 
 
 
Har ni familj, vänner eller bara en god bekant som har mjölkproteinallergi, eller är glutenintolerant? Klicka hem ett alldeles eget ex av min nya färgglada bakbok för barn, som passar hela familjen! Du hittar den här: