Powered by Jasper Roberts - Blog

Nutellacookies

Det nästan så jag vill skriva godkväll till er redan med tanke på hur mörkt det är utanför mitt köksfönster där jag sitter och skriver... Det känns nästan som mitt i natten. Nåväl, i veckan som gick så städade jag och barnen i alla fall ut julen här hemma, och det är alltid en lika fantastiskt skön känsla om ni frågar mig. Vintern tillhör inte alls min favoritsäsong, och när man väl städat upp julen så känns det, psykologist, i alla fall som att vi äntligen går mot våren. Visserligen sakta, men säkert.
   Vi har hunnit med en del annat också de senaste dagarna. I helgen körde vi ner till Blekinge och hälsade på min mamma, och mamma i sin tur hade oss att köra till Kristianstad för en lördagsutflykt. Det blev en shoppingtur med många lyckade fynd verkligen. Mitt nya kontorsjobb som jag börjar på om ett par veckor "kräver" ju nya kontorskläder, så jag var jättenöjd. Min son var minst sagt missnöjd över att shoppa kläder, vilket är någon av det värsta han vet, men han blev på bättre humör när vi stannade och åt hamburgare till lunch och dessutom fick med oss lite lördagsgodis hem. 
 
På tal om godsaker så vill jag tipsa om en verkligen busenkel kaka att baka till fikastuden. Detta är en sådan kaka som man bokstavligen kan slänga ihop och sedan ha på bordet på undefär en kvart. Dessutom innehåller den enbart tre ingredienser, varav huvudingrediensen är inget mindre än Nutella. Få människor jag känner tackar någonsin nej till Nutella.
 
 
Nutellacookies
 
 
ca 16 kakor
  • 150 gram vetemjöl
  • 250 gram Nutella 
  • 1 stort ägg
 
  1. Blanda samman all ingredienserna till en deg.
  2. Dela upp degen i 16 lika stora delar och rulla till bollar.
  3. Lägg bollarna på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
  4. Platta till bollarna något antingen med dina fingrar eller exempelvis botten av ett glas.
  5. Baka i ugnen på 175 grader i ca 8-10 minuter.
 
Låt kakorna svalna på galler innan servering, och varför sedan inte ringla lite extra Nutella över kakorna? För att du kan. 
 
 
Har ni familj, vänner eller bara en god bekant som har mjölkproteinallergi, eller är glutenintolerant? Klicka hem ett alldeles eget ex av min färgglada bakbok för barn, som passar hela familjen! Du hittar den här: 
Visa fler inlägg