Powered by Jasper Roberts - Blog

Tortellini med pestosås och mozzarella

Hej och ett riktigt gott nytt år till er alla!
 
2022 var det ja... Jag inser att det faktiskt är närmare tre år sedan jag gjorde ett inlägg här sist, vilket på ett sätt känns som alldeles galet längesedan men ändå inte. Det har skett så många förändringar i mitt liv de senaste åren att jag knappt vet var jag ska börja någonstans om jag ska vara ärlig. Hur som helst så har tiden flugit förbi med rasande fort i vanlig ordning. 
Om man på något sätt dock ska försöka göra någon slags sammanfattning av de senaste tre åren så ja... Började med en långtidssjukskrivning pga av jag gick in i den berömda väggen. Det är en väldigt lång och komplicerad historia bakom den sjukskrivningen, så jag ska inte gå in på det närmre än så just nu, men det hände. Ni vet, det där som man aldrig tror ska hända en själv. Nåja. Jag har separerat från barnens pappa och flyttade dessutom vad det led tillbaka in till Växjö. Så nu bor jag här tillsammans med min son på heltid och min dotter vartannan vecka. Barnen har bytt skola, och jag började jobba igen för lite drygt ett år sedan. På nyårsafton jobbade jag dock mitt sista pass på jobbet, då jag sade upp mig i höstas. Nu inväntar ett nytt jobb i nästa månadskifte och ja, det innebär helt enkelt ytterligare en förändring som jag verkligen ser fram emot. 
Som ni kanske kan läsa lite mellan raderna så har jag i princip ett helt nytt liv numera mot sist vi hördes av. Jag kan dock lova att det har varit en riktigt brant uppförsbacke för att komma dit där jag är idag, och givetvis har jag en bit kvar, men backen har verkligen börjat plana ut sig. Även om jag dock har ett liv som ser helt annorlunda ut idag så har i alla fall mitt intresse för mat och bak inte förlorats. Så, min förhoppning är att sakta men säkert även återkomma till min blogg mer och mer. Vi får se hur det går, men jag håller tummarna. 
 
För mitt återinträde i bloggvärlden så vill jag tipsa om en enkel liten middag som är fullpackad med smak. I min familj älskar vi verkligen pasta och pastarätter av alla dess sorter, och om min son hade fått bestämma hade vi förmodligen ätit pasta vartenda dag. Det viktigaste med hemmaalgad vardagsmat, om ni frågar mig, är att det ska vara gott och lättlagat. Det ska vara mycket smak på middagstallriken, men man ska inte behöva slava i köket i timtals dessförinnan. Givetvis kan man tillaga denna pastan med både torkad pasta och andra typer av pasta, men använder man färsk pasta, och dessutom fylld pasta så ökar man inte bara smakerna, utan kortar även ner tiden. 
 
Tortellini med pestosås och mozzarella
 
 
4 portioner
 
  • 2 förpackningar färsk tortellini med basilika
  • ca 250 gram broccoli
  • 4 msk basilikapesto
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 mozzarellabollar
 
  1. Skär broccolin i bitar.
  2. Koka broccolin och pastan tillsammans i ca 4-5 minuter (vill du ha broccolin mjukare så koka den till önskad konsistens i en separat gryta).
  3. Rör samman matlagningsgrädde och pesto i en gryta och låt puttra samman. 
  4. Riv, eller skär, mozzarellan. 
 
Servera pastan tillsammans med broccoli, sås och färsk mozzarella. 
 
 
 
 
Har ni familj, vänner eller bara en god bekant som har mjölkproteinallergi, eller är glutenintolerant? Klicka hem ett alldeles eget ex av min färgglada bakbok för barn, som passar hela familjen! Du hittar den här: